У Купʼянську податківиця забезпечувала поповнення бюджету окупантів: їй оголошено підозру

11:34  |  12.01.2024
У Купʼянську податківиця забезпечувала поповнення бюджету окупантів: їй оголошено підозру

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру державній службовиці за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Прокуратура спільно з ДБР встановили чергову зрадницю з Харківщини. 35-річна жінка, обіймаючи посаду старшого державного ревізора-інспектора Куп’янського відділу податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС в Харківській області, добровільно перейшла на бік ворога.

Коли місто Купʼянськ перебувало під окупацією, податківиця почала будувати собі «нове життя» під російським прапором.

За даними слідства, у липні 2022 року вона обійняла посаду «главного специалиста отдела регистрации и приемки отчетности» в «Налоговой службе Харьковской области», що функціонувала за законодавством російської федерації.

Зрадниця передала наявні дані платників податків на території Куп’янського району представникам окупаційних військ.

Вона особисто переконувала підприємців у необхідності стати на облік у псевдооргані. Зрадниця «натякала», що без цього вони не зможуть продовжувати вести свою діяльність у Купʼянську.

Для цього держслужбовиця забезпечила ведення баз даних осіб, які проживають на тимчасово окупованій території й вимушені здійснювати обов’язкові платежі представникам окупаційної влади, зокрема так званого «реестра юридических лиц, осуществляющих деятельность на территории Харьковской области».

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваної у розшук. За держзраду їй загрожує довічне позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: