У Київському районі відновлюють мережі водопостачання після обстрілу

12:46  |  10.09.2022
У Київському районі відновлюють мережі водопостачання після обстрілу

Фото: city.kharkov.ua

Бригади аварійно-відновлювальних робіт служби зовнішніх водопровідних мереж Комплексу «Харківводопостачання» оперативно відновили нештатну ситуацію на водоводі у Київському районі після влучення снаряда. Як повідомив 10 вересня начальник районної служби КП «Харківводоканал» Віталій Чупандін, було пошкоджено ділянку трубопроводу діаметром 200 мм на вул. Наталії Ужвій.

За його словами, ремонт після прямого влучання у трубопровід холодного водопостачання займає набагато більше часу – необхідно було виконати підготовчі роботи, відкачати воду, визначити місце та обсяг пориву, виконати багато земляних робіт.

«Руйнування водоводу на цій ділянці сталося після обстрілу. Але це не перше усунення, і наші аварійники вже мають досвід таких реставрацій. У стислий термін провели комплекс ремонтних заходів із використанням необхідної спецтехніки. У результаті переклали п’ять метрів мереж та повністю відновили водопостачання», — повідомив Віталій Чупандін.

Також він зазначив, що зараз робітники упорядковують місце розриття.

«Намагаємось виконати все якісно, ​​щоб і сліду не залишилося від вибухів. Це як рани на тілі Харкова, ми їх забираємо. Також учора відновили подачу води мешканцям на вул. Героїв Праці», — повідомив начальник районної служби.

Загалом, 9 вересня бригади комплексу «Харківводопостачання» усунули 12 пошкоджень на трубопроводах і упорядкували 10 оглядових колодязів. У тому числі виконали складний ремонт на водоводі діаметром 1000 мм на пр. Героїв Харкова у Немишлянському районі. Сьогодні ремонтами займаються 20 бригад, які взяли у роботу 15 об’єктів.

Для оперативної роботи ремонтних бригад харків’ян просять детальніше повідомляти про виток води, вказуючи місце витоку, точну адресу та номер телефону заявника для уточнення. Інформацію приймають за тел. 15-33.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: