У Київському районі продовжують відновлювати пошкоджені вибухами водоводи

16:41  |  27.10.2022
У Київському районі продовжують відновлювати пошкоджені вибухами водоводи

Фото: city.kharkov.ua

Фахівці служби зовнішніх водопровідних мереж Київського району комплексу «Харківводопостачання» продовжують відновлювальні та ремонтні роботи на Північній Салтівці.

За словами начальника районної служби Віталія Чупандіна, ремонти на мережах ведуться, зокрема, на вул. Кричевського у МЖК «Інтернаціоналіст. Там планують замінити 8 м зруйнованої ділянки трубопроводу діаметром 150 мм.

«Водопровідному господарству Північної Салтівки завдали значної шкоди влучання снарядів різного калібру. Але роботи з відновлення мереж ми не припиняли навіть під обстрілами», – зазначив Віталій Чупандін.

Також він повідомив, що станом на сьогодні бригади усунули 23 пориви на водоводах після прямих чи непрямих влучань снарядів. За його словами, реконструкції потребують ще щонайменше десять зруйнованих ділянок. Зокрема, ремонтні роботи плануються на вул. Наталії Ужвій, де напередодні фахівці вже частково підготували мережі.

«Відновлення обстріляних водоводів ускладнене наслідками, які спочатку не помітні. Так, після влучання снаряда в мережі виникає резонанс, що призводить до поривів на кількох далеких ділянках трубопроводу. Визначити це можливо лише після пуску води та появи течі. Але наші майстри вже готові до подібного і знають алгоритм дій у таких випадках», — наголосив Віталій Чупандін.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: