У Холодногірському районі відновлюють центральний тепловий пункт

20:31  |  29.06.2022
У Холодногірському районі відновлюють центральний тепловий пункт

Фото: city.kharkov.ua

Фахівці КП «Харківські теплові мережі» ремонтують один із центральних теплових пунктів Холодногірського району, який навесні було пошкоджено ворожими снарядами. Як повідомили на підприємстві, ще в березні за дві морозні доби співробітникам ХТМ вдалося відновити опалення у прилеглих будинках.

Про гаряче водопостачання тоді мова не йшла, оскільки 10-метрові вирви пошкодили сусідню електростанцію, а також зірвали і понівечили уламками зовнішню теплотрасу разом з опорами.

За словами заступника начальника Холодногірської філії Юрія Татьянко, для засипки однієї такої вирви знадобилося 12 КамАЗів ґрунту. Для відновлення електропостачання від іншого джерела фахівцям лише за кілька днів довелося змонтувати 300 м електрокабелю.

Потім вони  відновили будівельну частину теплопункту, а це — весь другий поверх основної споруди й стіна насосної, а також перекрили дах і повністю відновили зовнішній теплопровід.

Крім того, тепловий пункт обладнали енергоефективною запірною арматурою.

Як зазначили на підприємстві, зараз ЦТП дає гарячу воду мешканцями семи будинків. Фахівці ХТМ продовжують розповітрювати мережі, регулювати тиск в системі та займатися відновленням об’єкту. Зокрема, на черзі — монтаж вікон та впорядкування прилеглої до ЦТП території.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: