У Харкові знешкодили організовану злочинну групу, яка тероризувала містян

17:50  |  07.02.2023
У Харкові СБУ знешкодила організовану злочинну групу, яка тероризувала містян

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Співробітники Служби безпеки викрили та затримали у Харкові учасників організованої групи професійних злочинців, які причетні до скоєння низки тяжких та особливо тяжких злочинів. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

За даними слідства, учасники злочинного угруповання вимагали з мешканців міста грошові кошти під виглядом неіснуючих боргів. До потерпілих зловмисники застосовували психологічне та фізичне насильство: били їх, погрожували фізичною розправою над ними та над їхніми родичами.

Встановлено, що до складу організованої злочинної групи входили четверо ніде не працюючих громадян, кожний з яких раніше вже був неодноразово засуджений за вчинення кримінальних злочинів.

Їхній 30-річний ватажок позиціонував себе як так званий «смотрящий» за кримінальним середовищем в одному з районів міста Харкова.

Співробітники СБУ затримали у Харкові усіх чотирьох учасників злочинної групи «на гарячому» під час одержання чергового траншу неіснуючого боргу.

За матеріалами СБУ усім чотирьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою).

Вчинення таких злочинів карається позбавленням волі строком від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення можливої причетності учасників групи до вчинення злочинів на території інших регіонів України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: