У Харкові знаходять приховані витоки на мережах водопостачання

16:05  |  27.03.2023
У Харкові знаходять приховані витоки на мережах водопостачання

Фото: city.kharkov.ua

Фахівці лабораторії діагностики роботи водопровідних мереж комплексу «Харківводопостачання» допомагають виявити приховані витоки води на трубопроводах.

Як повідомив інженер-геодезист Володимир Грибов, лабораторія оснащена сучасним обладнанням, за допомогою якого можна точно визначити місце пориву мережі. Зокрема, приховані витоки фахівці виявили на пр. Людвіга Свободи.

«Це дозволяє значно знизити невиробничі втрати води та приносить суттєвий економічний ефект за рахунок скорочення підготовчих та земляних робіт, які проводять аварійні бригади. Спеціальними приладами наші фахівці досліджують мережі між оглядовими колодязями та вказують місце витоку. Зокрема, зараз на цьому водоводі майстри районної дільниці вже почали ліквідацію аварійної ситуації», — зазначив Володимир Грибов.

За його словами, окрім пошуку прихованих витоків, інженери лабораторії беруть участь у проведенні гідравлічних розрахунків на мережах, що дає змогу оптимізувати напір води. Усе це дозволяє скоротити фінансові втрати підприємства.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: