У Харкові затримано жінку, яка за 4000 доларів США «вирішувала питання» про оформлення фейкової інвалідності військовозобовʼязаним

14:32  |  14.03.2024
У Харкові затримано жінку, яка за 4000 доларів США «вирішувала питання» про оформлення фейкової інвалідності військовозобовʼязаним

Фото: hk.npu.gov.ua

За свої «послуги» зловмисниця отримала 4 тисячі доларів США. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

В ході досудового розслідування встановлено, що з жовтня 2023 по березень 2024 року жінка здійснювала вплив на прийняття рішень лікарями одного із закладів охорони здоровʼя та видачу виписок з медичної картки амбулаторного хворого.

Своєю чергою харківʼянин отримував довідки та виписки про лікування та госпіталізацію.

Поліцією проведено низку обшуків та вилучено речові докази, які підтверджують протиправну діяльність жінки.

43-річна мешканка Харкова затримана в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. 13 березня їй повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Шевченківська окружна прокуратура міста Харкова. Оперативний супровід проводить Служба безпеки України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: