У Харкові затримано ділка, який за гроші допомогав чоловікам призовного віку оформлювати закордонні паспорти

14:01  |  02.04.2024
У Харкові затримано ділка, який за гроші допомогав чоловікам призовного віку оформлювати закордонні паспорти

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури Харкова повідомлено про підозру 37-річному чоловіку за фактом одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, безробітний харківʼянин пропонував «допомогу» чоловікам оформити закордонний паспорт у максимально короткі строки.

Він повідомляв, що на теперішній час ця процедура вкрай ускладнена у зв’язку з наявністю обмежень щодо виїзду за межі України чоловікам віком від 18 до 60 років.

Ділок запевняв «клієнтів», що має «знайомства» в територіальному підрозділі Державної міграційної служби, і для нього «посприяти» не буде проблемою. Вартувала така «послуга» для чоловіків 12 800 гривень.

29 березня 2024 року правоохоронці затримали фігуранта в порядку ст. 208 КПК України під час одержання обумовленої суми від «клієнта».

Наразі правоохоронці встановлюють всі епізоди злочинної діяльності ділка-харківʼянина та суму коштів, яку він встиг отримати від реалізації своєї «схеми».

Також встановлюються інші фігуранти вказаного кримінального провадження. Слідство триває. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: