У Харкові затримано адвоката, який за 7400 доларів США організував втечу ухилянтів з України

17:49  |  10.09.2024
У Харкові затримано адвоката, який за 7400 доларів США організував втечу ухилянтів з України

Фото: hk.npu.gov.ua

За детальну інструкцію з перетину кордону “клієнт” заплатив 7400 доларів США. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Правоохоронці викрили чинного адвоката Харкова в організації незаконного переправлення чоловіків через державний кордон.

Підозрюваний за 7400 доларів США пообіцяв місцевому мешканцю призовного віку організувати його незаконне переправлення через державний кордон.

В обумовлений час фігурант за місцем свого мешкання отримав від харків’янина гроші та надав детальні інструкції щодо подальших дій для незаконного перетину кордону.

6 вересня під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання адвоката були виявлені та вилучені отримані грошові кошти.

Фігурант  затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: