У Харкові затримали колаборантку, яка під час окупації Куп’янська змушувала підприємців «переоформлювати» дозволи та ліцензії за російським зразком

14:11  |  29.03.2023
У Харкові затримали колаборантку, яка під час окупації Куп'янська змушувала підприємців «переоформлювати» дозволи та ліцензії за російським зразком

Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки викрила на колабораціонізмі колишню посадовицю ліцензійно-дозвільного відділу Куп‘янської міської ради. Про це повідомили в пресцентрі СБУ.

Після тимчасового захоплення міста вона підтримала російських загарбників і добровільно вступила до лав окупаційної адміністрації.

З «перепризначенням на посаді» колаборантка розпочала виконувати вказівки кремля щодо перелаштування роботи місцевого українського бізнесу на користь рф.

Для цього фігурантка змушувала підприємців «переоформлювати» дозволи та ліцензії на ведення господарської діяльності за російським зразком.

Після звільнення міста зловмисниця переїхала до матері у Харків, де сподівалась уникнути правосуддя.

Однак співробітники СБУ встановили її місцеперебування та доставили до Куп’янської окружної прокуратури для вручення підозри.

Наразі ворожій поплічниці повідомлено про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: