У Харкові затримали двох військових, які за гроші допомагали уникнути мобілізації

12:37  |  29.03.2023
У Харкові затримали двох військових, які за гроші допомагали уникнути мобілізації

Фото: dbr.gov.ua

Працівники ДБР затримали офіцера одного з Харківських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки й одного з військовослужбовців територіальної оборони, які за гроші допомагали військовозобов’язаним уникнути мобілізації. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Вартість послуг ділків становила від 3 до 5 тисяч доларів США. За ці гроші вони обіцяли потенційним «клієнтам» організувати їм відстрочку від мобілізації, а декому навіть взагалі уникнення призову.

ДБР затримало фігурантів у Харкові під час отримання другої частини хабаря від призовника, якому вони гарантували відстрочку на 5 років.

На зустріч вони принесли вже готовий висновок медично-лікарської комісії, згідно з яким призовника визнано обмежено придатним до служби у воєнний час та вже заповнений військовий квиток з відповідними відомостями.

ДБР вивчає походження цих документів. Вживаються заходи щодо встановлення інших осіб причетних до вчинення злочину.

Нині вирішується питання повідомлення затриманим про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою та перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 3 ст. 368 та ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: