У Харкові затримали чоловіка, який за 12 тисяч доларів організовував переправлення військовозобовʼязаних за кордон

16:31  |  25.10.2023
Затримали харківʼянина, який за 12 тисяч доларів організовував переправлення військовозобовʼязаних за кордон

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

39-річний харківʼянин організував незаконний канал втечі військовозобовʼязаних чоловіків. Він домовлявся про безпідставне внесення відомостей про ухилянтів до інформаційної системи «Шлях» в якості волонтерів благодійного фонду. За документами чоловіки нібито здійснювали доставку гуманітарних вантажів. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За таку «послугу» харківʼянин оголосив ціну у 12 000 доларів США.

Чоловік також проводив «інструктаж» для втікачів, надавав їм поради, вказівки, координував дії щодо особливостей незаконного перетину державного кордону під вигаданими приводами.

Щоб «захистити» себе, він змушував втікачів власноручно скласти розписку, що вони нібито зобов’язуються повернутися в Україну з гуманітарним вантажем.

Правоохоронці затримали ділка у Салтівському районі Харкова «на гарячому»: він отримав від чергового ухилянта другий транш у сумі 10900 доларів США.

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 39-річному чоловіку за фактом організації та сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України шляхом надання порад, вказівок, наданням засобів та усуненням перешкод, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області. Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності усього кола осіб, причетних до вказаної «схеми».

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: