У Харкові затримали чоловіка, який кинув з балкону гранату

17:21  |  16.09.2024
У Харкові затримали чоловіка, який кинув з балкону гранату

Фото: hk.npu.gov.ua

Подія сталася у Салтівському районі. Зловмисником виявився неодноразово засуджений чоловік. Він затриманий в порядку статті 208 КПК України, слідчі оголосили йому про підозру. Залишки боєприпасу поліцейські вилучили та направили на експертизу. Потерпілий отримав уламкові поранення та був госпіталізований. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

43-річний зловмисник, перебуваючи на балконі своєї квартири, під час словесного конфлікту з 34-річним чоловіком, який стояв біля будинку, кинув у його бік гранату РГД-5. Внаслідок вибуху потерпілий отримав уламкові поранення спини та ніг.

Бригадою екстреної медичної допомоги його доставили до лікарні. Медики своєчасно надали потерпілому кваліфіковану допомогу та зберегли життя.

У зв’язку з подією була введена поліцейська операція. На місце події прибули керівництво ГУНП в Харківській області, слідчо-оперативна група, патрульна поліція.

Бійці спецпідрозділу поліції КОРД затримали зловмисника. Ним виявився неодноразово засуджений за майнові злочини та незаконний обіг наркотичних речовин чоловік.

Речові докази вилучені та направлені на експертні дослідження.

Слідчі Харківського районного управління поліції № 2 повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Чоловік затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідство встановлює походження боєприпасу.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: