У Харкові за час війни зареєстрували бізнес понад 6 тисяч підприємців

12:19  |  13.01.2023
У Харкові за час війни зареєстрували бізнес понад 6 тисяч підприємців

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові проаналізували розвиток підприємництва в умовах повномасштабної війни, розв’язаної росією проти України.

Як повідомили у Департаменті адміністративних послуг і споживчого ринку з посиланням на дані Головного управління ДПС у Харківській області, станом на 1 січня 2023 року  кількість фізичних осіб-підприємців у Харкові склала 119 743 особи, тоді як на початок минулого року їх кількість становила 123 421 особа.

За час повномасштабної війни протягом березня — грудня 2022 року припинили діяльність 11 416 фізичних осіб-підприємців.

Також 267  фізичних осіб-підприємців перемістили бізнес з Харкова та змінили свою юридичну адресу на іншу область або територіальну громаду.

Водночас попри великий ризик та надскладні умови, бізнес повертається до Харкова та намагається відновлюватися.

Зокрема, за вказаний період  6 470 фізичних осіб-підприємців виявили бажання розпочати власну справу та офіційно зареєстрували свій бізнес.

«Минулий рік був справжнім викликом та перевіркою на витримку для нашого бізнесу. Місцеві підприємці проявили справжню стійкість в умовах повномасштабної війни та стали надійним тилом Харкова. Не виключаємо, що попереду нас всіх чекатиме багато випробувань та складнощів, але, попри це, міська влада консолідує всі зусилля для пошуку нових можливостей, залучення інвестицій, налагодження співпраці з органами державної влади та міжнародними інституціями задля підтримки та повноцінного відновлення бізнесу у місті», — зазначили у департаменті.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: