У Харкові з початку року відкрили бізнес понад дві тисячі підприємців

16:12  |  11.03.2024
У Харкові відкрили бізнес майже дев’ять тисяч підприємців

Фото: city.kharkov.ua

Протягом січня-лютого 2024 року 2060 фізичних осіб-підприємців виявили бажання відкрити власну справу та офіційно зареєстрували свій бізнес.

За інформацією Головного управління ДПС у Харківській області, за цей же період 116 ФОП (переважно з деокупованих територій) обрали Харків у якості нової локації для своєї діяльності та змінили свою податкову адресу.

Водночас 1741 фізична особа-підприємець протягом січня-лютого припинила діяльність, а 112 ФОП перемістили бізнес з Харкова та змінили свою податкову адресу на іншу область або територіальну громаду. Станом на 1 березня кількість фізичних осіб-підприємців у Харкові склала майже 118,4 тис. осіб.

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку підкреслили, що підтримка бізнесу під час війни є одним із пріоритетних напрямів роботи міської влади.

«Міська рада вживає всіх можливих заходів щодо розробки механізмів відновлення роботи підприємців, які постраждали під час війни. Протягом останніх двох років була ухвалена низка важливих рішень, які зменшують податкове навантаження на підприємців нашого міста в умовах воєнних реалій та сприятимуть відновленню ділової активності», — зазначили там.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: