У Харкові з початку року прочистили понад 750 кілометрів мереж водовідведення

15:40  |  12.12.2022
У Харкові з початку року прочистили понад 750 кілометрів мереж водовідведення

Фото: city.kharkov.ua

Бригади комплексу «Харківводовідведення» з початку 2022 року провели профілактичне чищення 756 км каналізаційних мереж та капітально відновили 476 колодязів з заміною люків та плит перекриття.

Як повідомив заступник директора з виробництва комплексу «Харківводовідведення» Ігор Вороненко, профілактичне чищення каналізаційних мереж ведеться постійно по всьому місту.

«У листопаді прочистили 29 км трубопроводів і облаштували 60 каналізаційних колодязів з заміною люків і плит перекриття. Контролюємо термін виконання заявок від споживачів: беремо в роботу у день звернення. Щодня відпрацьовуємо понад 75 заяв. За підсумками минулого місяця за сімома адресами ліквідували аварійні пошкодження на зовнішніх каналізаційних мережах», — уточнив Ігор Вороненко.

Він зазначив, що також тривають роботи з заміни мереж. Зокрема, робітники ремонтують дві ділянки технічно зношеного самопливного каналізаційного трубопроводу діаметром 400 мм на вул. Беркоса та діаметром 800 мм — на вул. Олександра Зубарєва.

Продовжується масштабне перекладання технічно зношеної ділянки мереж водовідведення на вул. Жуковського та завершилась реконструкція каналізаційного трубопроводу на вул. Світло Шахтаря.

Крім того, Ігор Вороненко звернувся до мешканців багатоповерхових будинків з проханням дбайливо ставитися до системи стоків та стежити за тим, що викидається у каналізацію. За його словами, у зимовий час прохідність трубопроводів погіршується, і засмічення трапляються частіше.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: