У Харкові з початку року привели до ладу понад 340 колонок

18:57  |  19.04.2023
У Харкові облаштовують вуличні колонки для набирання води

Фото: city.kharkov.ua

Ремонтники комплексу «Харківводопостачання» з початку 2023 року привели до ладу 347 водорозбірних колонок у всіх районах міста.

Як повідомили в КП «Харківводоканал», обстріли енергетичних об’єктів призводять до тимчасових перебоїв у роботі насосних станцій, тому на підприємстві виконується програма створення альтернативних джерел води. Одним із таких напрямків стали водорозбірні колонки, які особливо актуальні для мешканців приватного сектору.

Зокрема, з початку 2023 року в Основ’янському районі капітально відремонтували 97 колонок, у Новобаварському — 74, в Холодногірському — 66. Адреси водорозбірних колонок, які розташовані у найнижчих точках мереж, вказані на сайті підприємства у розділі «Альтернативні джерела води».

За словами начальника цеху з ремонту та технічного обслуговування обладнання Олександра Берзона, у підрозділі налагоджено виготовлення всіх необхідних деталей для відновлення водорозбірних колонок. У рамках ремонтної кампанії планується привести до ладу всі міські колонки.

«Фахівці на ливарній ділянці виробляють унікальні запасні частини, щоб підтримувати виробниче обладнання у робочому стані. З початком воєнних дій роботи для наших майстрів лише побільшало. Відновлюємо не лише колонки, а й пожежні гідранти, запірну арматуру, насосні агрегати. Багаторічний досвід обслуговування водорозбірних колонок свідчить, що тільки частина з них виходить з ладу через зношування, а більшість ламається через порушення правил користування. Хотілося б нагадати харків’янам про дбайливе ставлення до водорозбірних колонок, особливо зараз, коли вони стали альтернативним способом набрати води», — зазначив Олександр Берзон.

Про виявлення порушень правил експлуатації, а також про водорозбірні колонки, які не працюють, можна повідомити за тел.: 15-33.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: