У Харкові встановлюють модульні котельні

12:29  |  28.07.2023
У Харкові встановлюють модульні котельні

Фото: city.kharkov.ua

У районах Харкова встановлюють 14 блочно-модульних котелень для безперебійного проходження нового опалювального сезону. Як повідомив начальник управління з експлуатації КП «Харківські теплові мережі» Сергій Мельниченко, мобільні котельні — на 90% готовий продукт, зібраний на заводі, що заощаджує час на підготовку до опалювального сезону.

Щоб вони почали працювати, необхідно отримати дозволи на підключення комунікацій, залити фундамент, встановити димові труби, саму котельню і під’єднали до неї мережі опалення, що займає кілька місяців.

Це не перші блочні котельні, які працюватимуть у місті. Минулого опалювального сезону завдяки роботі 17 таких систем життєзабезпечення вдалося заощадити до 20% електроенергії та газу.

За словами Сергія Мельниченка, найбільша з раніше встановлених модульних котелень має потужність 1 МВт, нова ж партія — від 3 до 8 МВт. Зокрема, система у Київському районі на 6 МВт здатна забезпечити теплом та гарячою водою сім великих багатоповерхових будинків, школу та дитячий садок

Усе обладнання такої котельні має частотне керування і може працювати від дизельного генератора. Також там є запас води, що дозволить подавати тепло навіть під час блекауту.

У ХТМ зазначили, що цього року в Київському районі завершують монтажні роботи на чотирьох блочно-модульних котельнях. Найбільш потужну котельню, на 8 МВт, встановлять у Новобаварському районі, а решту — в Основ’янській, Холодногірській та Немишлянській філіях підприємства.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: