У Харкові вшанували загиблих внаслідок ракетного удару по ОДА 1 березня

15:09  |  01.03.2023
У Харкові вшанували загиблих внаслідок ракетного удару по ОДА 1 березня

Фото: suspilne.media

Харків’яни вшанували пам’ять загиблих військових та волонтерів, які полягли під час ракетного удару по будівлі Харківської обласної державної адміністрації 1 березня 2022 року. Про це повідомляє «Суспільне».

Серед тих, хто прийшов до ОДА 1 березня — командир загону ТрО Олександр Асеєв, який вцілів рік тому під час ракетного удару.

«Багато людей (загинули — ред.) після обстрілу тварин-рашистів. В тому числі й п’ятеро з нашого загону», — говорить Асеєв.

В Антоніни Сергієць під час ракетного удару по ОДА загинув її чоловік Сергій, який пішов добровольцем захищати Харків.

«26 лютого він пішов у тероборону, 1 березня загинув. Вирішив йти захищати нас, вже бомбили Харків. Він був доброю людиною, нас любив», — згадує Антоніна.

«Вранці 1 березня я подзвонила, він каже: «Ми лягаємо відпочивати, потім зідзвонимося». Буквально за годину ми побачили в новинах, що прилетіли ракети. Ми почали дзвонити, але вже не додзвонилися», — говорить дружина загиблого.

Віддати шану загиблому Богдану Биділо прийшов його батько В’ячеслав. Після смерті сина він пішов служити на фронт.

«Остання розмова була того дня о 7:15. Мама з ним розмовляла, казала: «Богдане, бережи себе». Він каже: «Все добре, ми виходимо», а о 8:02 він загинув», — говорить чоловік.

В’ячеслав брав участь у звільненні Харківщині від окупантів, потім поїхав воювати на Донбасі: чоловік отримав поранення під Бахмутом.

«Після шпиталю мене відправили служити у Харківський військкомат, мені вже 60 років 24 березня виповниться», — говорить чоловік.

В’ячеслав поховав сина у селі Мурафа.

До вцілілої адміністрації принесли квіти. На будівлі розмістили плакат з іменами та фотографіями загиблих бійців ТрО.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: