У Харкові вночі блискавка вдарила в трубу пошкодженого газопроводу

9:59  |  21.06.2023
У Харкові вночі блискавка вдарила в трубу пошкодженого газопроводу

Фото: ДСНС Харківщини

Ввечері 20 червня у Харкові сталася пожежа, попередньо, через влучання блискавки у пошкоджену трубу газопроводу. Про це повідомляє «Суспільне».

«Велися аварійні роботи з ремонту каналізації, зсунувся ґрунт, розірвало трубу газопроводу. Попередньо, загорілося внаслідок удару блискавки. Газ перекрили вже раніше, але він середнього тиску — виходить з труби, догорає. Нині інформації про травмованих немає», — повідомив журналістам заступник начальника ДСНС Харківщини Анатолій Торяник.

Згодом речник обласного управління рятувальників підтвердив, що попередня причина займання газопроводу — влучання блискавки.

«На початку був сильний спалах і високий стовп полум’я, підгоріли близько п’яти дерев — їх вже загасили. В сотні метрах заправка, загрози поширення вогню немає. Житловому сектору загрози немає. На 23:30 тиск газу значно менший, полум’я вже не виривається за межі котловану. На місці лишаються два розрахунки, чергуватимуть допоки не завершиться горіння та комунальники не усунуть усі наслідки аварії», — сказав Василенко.

Зранку 21 червня у патрульній поліції повідомили про обмеження руку проспектом Гагаріна.

«У зв’язку з проведенням невідкладних ремонтних робіт тимчасово перекрито рух транспортних засобів проспектом Гагаріна на ділянці від вулиці Південнопроектної до проспекту Льва Ландау», — йдеться у повідомленні.

Рух на цій ділянці дозволили лише екстреним та ремонтним службам. Зазначається, що патрульні забезпечують безперешкодний проїзд ремонтної техніки.

Про зняття обмежень у поліції обіцяють повідомити додатково.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: