У Харкові внаслідок ранкових обстрілів пошкоджено понад 40 будинків

11:38  |  02.01.2024
У Харкові внаслідок ранкових обстрілів пошкоджено понад 30 будинків

Фото: t.me/synegubov

Станом на 11:00 виявлено 41 житловий будинок, який був пошкоджений 2 січня внаслідок ракетних обстрілів Шевченківського району.

У квартирах і місцях загального користування вибито близько 1,2 тис. вікон, а також пошкоджено дві покрівлі.

У спілкуванні з журналістами міський голова Ігор Терехов повідомив, що для усунення наслідків ранкового обстрілу залучені усі комунальні служби. За його словами, у деяких будинках є проблеми з тепло-, газо- та електропостачанням.

«Було пошкоджено магістральний газопровід, стався вибух. Станом на зараз витік газу локалізували. Також було пошкоджено теплову магістраль. Зараз наші комунальні служби працюють над тим, щоб оперативно усунути пошкодження, бо вночі очікуємо зниження температури. Крім цього, є будинок із дуже серйозними пошкодженнями. Зараз будівельники працюють над можливістю збереження цієї будівлі, бо там відійшла тримальна стіна», — повідомив Ігор Терехов.

За його словами, внаслідок терористичної атаки росіян по житловим будинкам Харкова одна людина загинула, ще 45 отримали поранення, з яких пʼятеро — діти віком від 6 до 13 років. Усіх, хто цього потребує, розселяють у гуртожитки.

Зазначимо, що в результаті ракетних ударів з 29 грудня по 2 січня у Харкові були пошкоджені 116 житлових будинків. Обстеження будівель триває, кількість виявлених пошкоджень може зрости.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: