У Харкові викрито підприємицю, яка фінансувала виробництво російського озброєння через бізнес-партнера з москви

14:47  |  25.07.2024
У Харкові викрито підприємицю, яка фінансувала виробництво російського озброєння через бізнес-партнера з москви

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури Харкова повідомлено про підозру 50-річній жінці за ознаками фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 110-2 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Підозрювана — директорка одного з приватних підприємств у Харкові. За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф на територію України жінка продовжила вести бізнес з російською компанією, попри законодавчі заборони.

Підприємиця продовжила контактувати по роботі зі своїм бізнес-партнером з москви. Розуміючи, що переказувати гроші вона йому не зможе, підприємиця залучила «посередників». Ними стали її знайомі з тимчасово окупованих територій, які безперешкодно можуть проводити фінансові операції у рф.

Жінка надсилала на їхні картки гроші, а вони вже могли переказати гроші безпосередньо на рахунок компаньйона з Москви.

Вже з цих грошей він сплачує податки до російського бюджету, тим самим забезпечуючи постійне функціонування підприємства військово-промислового комплексу, насамперед, ракет, якими ворог систематично обстрілює нашу державу.

Правоохоронці викрили директорку підприємства. Слідство триває. Досудове розслідування проводить СВ ВП №1 Харківського РУП №1 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: