У Харкові викрито ділка, який за гроші обіцяв військовозобов’язаним «допомогти» з отриманням відстрочки від мобілізації

13:08  |  09.08.2024
У Харкові викрито ділка, який за гроші обіцяв військовозобов'язаним «допомогти» з отриманням відстрочки від мобілізації

Фото: hk.npu.gov.ua

Саме в таку суму зловмисник оцінив свої «послуги». Він обіцяв чоловіку оновити дані у військовому квитку та надати відстрочку від мобілізації на 12 місяців, підставою для якої буде захворювання, що потребує тривалого лікування. Про це повідомили в пресслужбі поліції Харківщини.

29-річний зловмисник розробив злочинну схему отримання грошей з цивільних громадян за вплив на прийняття рішення працівниками РТЦК та СП щодо оновлення особистих даних та надання відстрочки від мобілізації.

В липні зловмисник запропонував чоловіку допомогти оновити його особисті дані у військовому квитку та отримати відстрочку від мобілізації. Свої «послуги» він оцінив в одну тисячу доларів США.

При цьому зловмисник додав, що іншим чином чоловік не зможе оновити свої дані та вимусив погодитися на його пропозицію. Після отримання грошей фігурант обіцяв оновити дані у військовому квитку та надати відстрочку від мобілізації строком на 12 місяців на підставі захворювання, яке потребує лікування.

Правоохоронці затримали зловмисника після отримання грошей. Речові докази вилученні.

Слідчими відділення поліції № 2 ХРУП № 1 відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

7 серпня слідчі за процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочину. 8 серпня підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з заставою 242 000 гривень.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: