У Харкові викрито чоловіка, який обіцяв «допомогти» з відстрочкою від мобілізації за шість тисяч доларів США

13:11  |  15.10.2024
У Харкові викрито чоловіка, який обіцяв «допомогти» з відстрочкою від мобілізації за шість тисяч доларів США

Фото: hk.npu.gov.ua

За свої послуги підозрюваний зажадав від військовозобов’язаного чоловіка 6 тисяч доларів США. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Під час досудового розслідування встановлено, що у вересні порушник запропонував 52-річному знайомому допомогу у «вирішенні питання» з оновленням даних у ТЦК та отриманні відстрочки від мобілізації.

Підозрюваний запевняв, що має знайомства і може вплинути на рішення членів військо-лікарської комісії та працівників територіального центру комплектування. Без надання неправомірної вигоди це питання чоловік вирішити не зможе. Вартість послуги – 6 тисяч доларів США.

Через деякий час в телефонній розмові чоловік повідомив «замовнику», що йому потрібно надати копію паспорта, ідентифікаційного коду, які будуть потрібні для оформлення документів. Але спочатку треба покласти завдаток у сумі 4 тисячі доларів в криптовалюті на його рахунок.

Чоловіка затримали правоохоронці одразу після того, як він одержав від «замовника» копії документів та після надання вказівок військовозобов’язаному щодо переведення коштів.

Слідчі відділу поліції № 1 Харківського РУП № 1 ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Слобідської окружної прокуратури, за оперативним супроводом СБУ, повідомили зловмиснику про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: