У Харкові викрили осіб, які виготовляли та продавали фальсифіковані цигарки під виглядом відомих брендів (відео)

14:34  |  07.12.2023
У Харкові викрили осіб, які виготовляли та продавали фальсифіковані цигарки під виглядом відомих брендів

Фото: hk.npu.gov.ua

У ході проведених слідчих дій в учасників схеми вилучено понад 184 тисячі готових до реалізації пачок тютюнових виробів, 127 мішків тютюну, картонні заготовки пачок та пусті гільзи для цигарок, а також обладнання для виготовлення тютюнових виробів. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Правоохоронці встановили, що учасники злочинної групи організували на території Харкова та області схему незаконного виготовлення, придбання, зберігання, транспортування, а також продажу незаконно виготовлених тютюнових виробів.

Зловмисники маркували продукцію фальсифікованими марками акцизного податку. Для організації процесу незаконного виготовлення тютюнових виробів вони налагодили закупівлю компонентів та сировини в інших регіонах України, зокрема, тютюну, поліграфічної продукції та пустих гільз для цигарок.

П’ятьом “підприємцям” повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 204, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання щодо підозрюваних запобіжних заходів.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Досудове розслідування триває.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: