У Харкові викрили організовану злочинну групу, яка займалася збутом наркотиків

12:46  |  12.09.2023
У Харкові викрили організовану злочинну групу, яка займалася збутом наркотиків

Фото: hk.npu.gov.ua

Організував незаконну діяльність 46-річний чоловік та долучив до неї своїх знайомих. Зловмисники замовляли коноплі через пошту, вирощували в орендованому будинку, фасували та збували наркозалежним особам. Про це повідомили в пресслужбі поліції Харківщини.

В грудні 2022 року зловмисник розробив схему збуту та самостійного посіву рослин канабісу. Він планував купляти через мережу Інтернет наркотики, перевозити товар до безпечного місця, фасувати на менші частини та збувати наркозалежним особам.

Розуміючи неможливість самостійної реалізації плану, він прийняв рішення про створення злочинної організації. Тоді 46-річний житель Харкова залучив до незаконної діяльності 48-річного товариша та його 20, 28-річних синів та 27-річного племінника.

Організатор орендував житлове приміщення, де здійснювалося зберігання та фасування канабісу. Зловмисники замовляли у невстановлених осіб через пошту наркотики.

Потім у телефонному режимі отримували замовлення, розфасовували необхідну кількість, маскували речовину у різноманітних побутових предметах або харчових продуктах та відправляли наркозалежним особам поштовими відправленнями. Отримані від збуту гроші розподіляли між усіма співучасниками.

У заздалегідь облаштованому приміщенні будинку чоловіки здійснили посів конопель. Для догляду за рослинами в приміщенні вони встановили сучасну систему кондиціонування, освітлення та утеплення для ефективного вирощування наркотичного засобу для його подальшого збуту.

Слідчі за даними фактами відкрили кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 2 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: