У Харкові викрили чиновницю обладміністрації на зловживаннях під час державних закупівель: сума шкоди сягає майже 1,3 млн гривень

16:35  |  16.06.2023
У Харкові викрили чиновницю обладміністрації на зловживаннях під час державних закупівель: сума шкоди сягає майже 1,3 млн гривень

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Харкова повідомлено про підозру співробітниці Харківської обласної адміністрації за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Правоохоронці викрили головного спеціаліста Департаменту науки й освіти Харківської обладміністрації, яка є уповноваженою особою з питань закупівель.

За даними слідства, восени 2021 року зазначений Департамент проводив закупівлю сучасного обладнання для проведення корекційно-розвиткових занять у харківську спеціалізовану школу для дітей з порушеннями зору.

Предметом закупівлі стали інтерактивні LED-панелі з вбудованими комп‘ютерами.

Уповноважена особа з питань закупівель визначила переможцем київське товариство з обмеженою відповідальністю, що запропонувало значно завищені ціни на вказаний товар.

Надалі договір був укладений саме з цим постачальником. Ціна за одиницю товару від київської фірми склала майже 193 тисяч гривень.

Під час досудового розслідування встановлено, що ринкова вартість предмета закупівлі є завищеною: на дату укладення договору вона становила 120 тис. грн.

За результатами судово-економічної експертизи, розмір шкоди, завданої державі внаслідок протиправних дій підозрюваної, становить майже 1,3 млн гривень.

Досудове розслідування проводить СВ Харківського РУП №3 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: