У Харкові відзначають День Конституції України (фото)

17:31  |  28.06.2023
День Конституції України

У бібліотеках, навчальних закладах та установах Харкова сьогодні, 28 червня проводяться заходи з нагоди Дня Конституції України. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Зокрема, у денному відділені територіального центру надання соціальних послуг Салтівського району відбувся святковий концерт до Дня Конституції України. Насичена і різноманітна концертна програма дозволила глядачам відволіктися від буденних справ та отримати заряд позитивних емоцій. Кожен виступ супроводжувався оплесками та посмішками глядачів.

День Конституції

Фото: прес-служба Харківської міськради

А у Центральній бібліотеці ЦБС Слобідського району з нагоди свята пройшла виставка дитячих малюнків «Моя мальовнича країна – Україна!». В цих роботах юні українці висловлюють свою любов до рідної країни.

З нагоди 27 річниці прийняття Конституції України в Центральній бібліотеці Салтівського району пройшов інформаційний дайджест «Оберіг нашої державності» під час якого присутні обговорювали історію створення та важливі актуальні положення основного Закону держави.

День Конституції

Фото: прес-служба Харківської міськради

Учасники переглянули відеофільм «Цікаві факти про Конституцію України», ознайомилися з книжковою виставкою «Основи державності» та взяли участь у патріотичній вікторині «Чи знаєте ви Конституцію України?».

В бібліотеці-філії № 3 ЦБС Салтівського району відбувся захід «Батьківщина — рідна Україна», присвячений Дню Конституції України. Бібліотекарі підготували тематичну книжкову виставку, що містить конституцію та пізнавальні довідкові видання, а також провели бесіду та розповіли присутнім цікаву інформацію про Україну, її давню історію, традиції, а також про державні символи — Прапор, Герб, Гімн.

День Конституції України

Фото: прес-служба Харківської міськради

Учні Дитячої музичної школи № 11 також долучилися до святкування Дня Конституції. В день Конституції вони віддали шану загиблим воїнам, які стоять на захисті України, які виконують статтю 65: Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України. Музичний дует Софії Курдиби та Катерини Травкіної «Еней» з нагоди свята виконав популярну ліричну пісню «Біля тополі».

У бібліотеці-філії № 22 ЦБС Шевченківського району з нагоди свята проведено годину спілкування, на якій представлено інтерактивну публікацію «Вітаємо з Днем Конституції України!». Читачі з інтересом дізналися про історію створення Конституції України, починаючи з Конституції Пилипа Орлика 1710 року до Конституції 1996 року, ознайомилися з деякими статтями Конституції, правами та обов’язками громадян України.

День Конституції України

Фото: прес-служба Харківської міськради

Харківський міський голова Ігор Терехов привітав харків’ян зі святом:

«Сьогодні виповнюється 27-ма річниця ухвалення Конституції України.

Основний Закон говорить, що за будь-яких обставин найвищою цінністю для держави є людина, її життя, здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека.

В українців є права, чим ми й відрізняємося від кровожерливого сусіда, для якого конституція — лише папірець, а людські життя — витратний матеріал.

День Конституції України

Фото: прес-служба Харківської міськради

Скидаючи на українські міста ракети та погрожуючи ядерною зброєю, росія прагне нівелювати конституційні права і свободи. Незважаючи на це, ми продовжуємо боронити Україну, відстоювати ідеали демократії, боротися за правду та разом наближати мирне життя для українських дітей.

У цьому — воля та сила народу України, наша єдність та незламність! Зі святом, мешканці українського міста-героя Харкова! З Днем Конституції!».

День Конституції України

День прийняття Основного закону країни в Україні відзначають щорічно, починаючи з 1996 року.
На п’ятий рік після проголошення незалежності нашої держави найважливіший закон України був прийнятий у ніч з 27 на 28 червня 1996 року. Майже добу депутати не виходили із сесійної зали. Через 23 години безперервних дебатів 315 народних обранців тодішній голова Верховної Ради Олександр Мороз сповістив про ухвалення Основного закону словами: «Є Конституція!».

Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав громадян, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: