У Харкові відзначають 130-річчя з дня народження Миколи Хвильового

12:04  |  14.12.2023
Книжкова полиця Миколи Хвильового

Фото: Департамент культури Харківської міської ради

13 грудня виповнюється 130 років від дня народження «романтика» української літератури Миколи Хвильового. Бібліотека-філія №1 ЦБС Основ’янського району провела для своїх читачів захід «Непокірний син свого часу». Про це повідомляє департамент культури Харківської міської ради.

Під час зустрічі відвідувачі дізналися багато цікавого та невідомого про ювіляра. Ознайомились з біографією письменника, його складним життєвим шляхом, формуванням світогляду, літературною діяльністю, з обставинами проживання в будинку «Слово» та трагічним відходом із життя. Книжкова полиця «Бунтівний романтик — Микола Хвильовий» наочно проілюструвала творчий спадок автора.

В інтерактивному форматі пройшло знайомство з кращими творами автора. Голосні читання яскравих епізодів з творів, перегляд фото та фрагментів екранізованих творів сприяло «зануренню» в атмосферу українського життя 20-х років минулого сторіччя.

«Микола Хвильовий був фантастично обдарованою людиною, талант якого не може не вражати навіть у порівнянні з іншими зірками українського Розстріляного Відродження. Яскраво і магічно спалахнув вогнецвіт фантазії Хвильового на видноколі молодої української літератури, та не згас. У хаосі трагічних катаклізмів нашої історії не загубився його мужній і чистий голос», — прокоментували подію на сторінці Департаменту культури у фейсбуці.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: