У Харкові відновлюють зруйновані мережі водовідведення

16:36  |  30.06.2022
У Харкові відновлюють зруйновані мережі водовідведення

Фото: city.kharkov.ua

Бригади дільниці з ремонту мереж каналізації Комплексу «Харківводовідведення» КП «Харківводоканал» оперативно відновлюють зруйновані вибухами каналізаційні колектори та мережі водовідведення. Як повідомив начальник дільниці В’ячеслав Язиков, фахівці комплексу докладають максимум зусиль, щоб у місті не було проблем із водовідведенням.

«Ушкодження після вибухів бувають дуже значні. Відновленню підлягають не тільки мережі, а й розташовані на них оглядові колодязі, тому, щоб не позбавляти харків’ян звичного комфорту, робимо все, що від нас залежить для якнайшвидшого відновлення функціонування пошкоджених каналізаційних комунікацій. Перший досвід усунення такої аварійної ситуації отримали ще у березні – по пров. Івана Каркача було пряме попадання у напірний трубопровід», — розповів В’ячеслав Язиков.

За його словами, внаслідок обстрілів складні реконструкції на мережах також проводились у районі Малої Данилівки, сел. П’ятихатки та по вул. Севастопольській.

«Незважаючи на воєнний час та вимушені реконструкції після вибухів, ми продовжуємо підтримувати комунікації водовідведення у належному стані: своєчасно проводимо ревізію та ремонти, готуємо до експлуатації у зимовий час. Зокрема, зараз перекладаємо технічно зношену ділянку трубопроводу на вул. Астрономічній у сел. Жуковського, де вже проклали 32 м мереж та плануємо ще 23 м. Також замінюємо напірний трубопровід у Новобаварському районі», — зазначив начальник дільниці.

В’ячеслав Язиков підкреслив, що для ремонту фахівці використовують сучасні поліетиленові труби, які не піддаються газовій корозії та більш довговічні, ніж виконані із залізобетону.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: