У Харкові відкрили «юрту незламності»

17:51  |  22.01.2023
У Харкові відкрили «юрту незламності»

Фото: city.kharkov.ua

До Дня Соборності в Харкові встановили казахську «юрту незламності» за підтримки Посольства Казахстану в Україні. Споруда, зведена казахською діаспорою, розташована поряд з Памʼятником закоханим біля ст. м. «Архітектора Бекетова». Про це повідомили в пресслужбі Харківської міської ради.

Щодня намет працюватиме як пункт обігріву, де всі охочі можуть зігрітися, підзарядити телефони та випити гарячого чаю у випадку відключення електроенергії через російські обстріли.

«Знаково, що саме сьогодні, у День Соборності, ми відкрили цю «юрту незламності», яка вказує на однозначну підтримку України казахським народом у складні для всіх нас часи. Висловлюю вдячність Казахстану, усім тим, хто не лише не покинув харківʼян у біді, а й активно допомагає нам долати негаразди. Ця юрта є символом єднання двох культур і свідчить про дружбу наших народів», — зазначив під час урочистого  відкриття Харківський міський голова Ігор Терехов.

На відкритті «юрти незламності» також був присутній народний депутат України Сергій Нагорняк, який очолює міжпарламентську групу дружби «Україна-Казахстан».

Нещодавно такі ж юрти відкрилися у Києві та Бучі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: