У Харкові утилізують новорічні ялинки

16:34  |  30.01.2023
У Харкові утилізують новорічні ялинки

Фото: city.kharkov.ua

КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» провело акцію «Знайди хвилинку — здай ялинку!». Цього року харків’янам запропонували виносити з будинків новорічні ялинки не в контейнери для збирання твердих побутових відходів, а в спеціально відведені місця. Потім ялинки звозили на підприємство, де подрібнювали їх за допомогою дробарок.

«Цього року ми плануємо переробити близько 20 тисяч ялинок. Це набагато менше, ніж у минулі роки», — повідомив заступник директора з організаційних питань КП «КВПВ» Артем Семикопенко.

За його словами, із запланованого вже перероблено близько 17 тис. ялинок. Після подрібнення матеріал використовується самим підприємством для опалення ремонтних боксів та, за заявками, надається харків’янам для використання у городництві чи для інших потреб у господарстві.

Сортування ялинок окремо від інших побутових відходів, їх централізоване вивезення та утилізація дозволяють організувати більш ретельне прибирання міста.

«Харків’яни відповідально поставилися до акції «Знайди хвилинку — здай ялинку!». Ми дякуємо всім, хто прислухався та виніс ялинки у спеціально відведені місця, а не викидав гілки ялинок із вікон, не залишав їх у під’їздах чи просто на вулиці, як це було у минулі роки», — розповів директор КП «КВПВ» Олексій Артикуленко.

Також він попросив містян оплачувати послугу поводження з побутовими відходами.

«Ви бачите, як сумлінно ми працюємо, бачите якість виконаної роботи. Сподіваюся, що харків’яни знайдуть можливість сплатити за послуги поводження з побутовими відходами», — зазначив Олексій Артикуленко.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. Елена 18:25 | 30.01.23

    А мене не влаштовує, що разом з побутовими відходами ввозять опале листя, скошену траву, гілки дерев. Я не хочу не це платити. Листя треба прибирати тільки там, де це перешкоджає пересуванню людей, а не скрізь. Зібрані листя й траву треба компостувати, а гілки дробити, як й новорічні ялинки й використовувати, а не вивозити на полігони, які й так переповнені.

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: