У Харкові та області сталося дев’ять пожеж через ворожі обстріли

10:27  |  17.08.2022
У Харкові та області сталося дев'ять пожеж через ворожі обстріли

Фото: city.kharkov.ua

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС за добу, з 16 по 17 серпня, через обстріли ліквідували 9 пожеж та 10 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Як повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Харківській області, пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились в Ізюмському (2), Чугуївському (3), Богодухівському (1) та Куп’янському (1) районах області, а також у Салтівському (2) районі міста.

Горіли приватні житлові будинки, адміністративна будівля, гаражі, автотехніка та екосистеми.

Ввечері 16 серпня ворог завдав чергового обстрілу із реактивних систем залпового вогню по житловому масиву Салтівського району. На території гаражного кооперативу горіли сім гаражів на площі 200 кв. м. Для ліквідації пожежі та наслідків обстрілів було залучено 4 одиниці пожежно-рятувальної техніки та 25 осіб особового складу ДСНС.

Крім того, на місці обстрілу працювали сапери ДСНС, які обстежили вражену територію та вилучили залишки вибухонебезпечних предметів. У результаті обстрілу, за попередніми даними, постраждалих немає.

Загалом за добу рятувальники здійснили 39 оперативних виїздів: 15 — на ліквідацію пожеж; 3 — на проведення аварійно-рятувальних робіт; 8 — для надання допомоги населенню, комунальникам та поліції; 13 — з інших причин.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: