У Харкові та області ліквідували вісім пожеж, спричинених обстрілами

10:34  |  21.07.2022
У Харкові та області ліквідували вісім пожеж, спричинених обстрілами

Фото: city.kharkov.ua

За добу, з 20 по 21 липня, рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 32 оперативних виїзди.

Як повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Харківській області, 12 з них — на ліквідацію пожеж (у тому числі вісім — спричинені обстрілами), шість  – на допомогу населенню, три – для проведення аварійно-відновлювальних робіт, два – для допомоги комунальним службам, дев’ять – з інших причин.

Також протягом доби піротехніки ДСНС ліквідували вісім ворожих боєприпасів.

Чотири пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились у Чугуївському, дві — у Богодухівському та  одна — в  Ізюмському районах області, а також ще  одна – у Київському районі Харкова. Горіли приватні надвірні забудови, поля з пшеницею, трава та сміттєзвалище.

Зокрема, учора близько 13:00  ворог вдарив по Золочівській громаді, внаслідок чого загорілись відразу два поля зі стиглою пшеницею. Загальна площа  займання склала 60 га. Під загрозою нових ворожих ударів співробітники 52-ї Державної пожежно-рятувальної частини виїхали на ліквідацію вогню.

Спільними зусиллями рятувальників та хліборобів о 14:55 пожежу загасили, завдяки чому близько 66 га пшениці вдалось врятувати. За інформацією управління, загалом на Харківщині ворогом вже знищено понад 130 га посівів зернових.

Також близько 13:30 одна з найбільших пожеж приватного сектору сталася  в Малинівській громаді. Там внаслідок влучання ворожого снаряду горіла господарча  споруда площею 120 кв. м. З вогнем боролись рятувальники 64-тої Державної пожежно-рятувальної частини з міста Лисичанська. О 13:58 вогонь було ліквідовано.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: