У Харкові судитимуть освітянку, яка збиралась вчити українських дітей за стандартами держави-агресорки

12:34  |  20.07.2023
У Харкові судитимуть освітянку, яка збиралась вчити українських дітей за стандартами держави-агресорки

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 55-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час окупації міста Куп’янськ викладачка одного з місцевих ліцеїв допомагала окупантам впроваджувати освітні стандарти держави-агресорки.

Жінка погодилась на пропозицію загарбників та у червні минулого року добровільно обійняла посаду «в. о. директора» навчального закладу, створеного на базі ліцею.

Колаборантка повідомила вчителям та батькам учнів про встановлення і впровадження у навчальному закладі стандартів освіти рф та подальше викладання предметів виключно російською мовою.

Також обвинувачена організувала підготовку приміщень до навчального року, за особистим підписом склала відомість про виготовлення свідоцтв про повну загальну середню освіту для учнів.

Крім того, «директорка» підготувала для вручення випускникам ліцею атестати про основну загальну освіту російського зразка.

Справу розглядатимуть у Червонозаводському районному суді Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: