У Харкові створять маршрути пам’яті російсько-української війни

15:33  |  26.05.2023
Круглий стіл

Фото: прес-служба Харківської міськради

В Харкові триває активна робота над створенням маршрутів памʼяті Харківщини. Круглий стіл «Місця пам’яті російсько-української війни в Харкові: документація, меморіалізація, відвідування» пройшов  25 травня, повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Як повідомили у Департаменті міжнародного співробітництва, у заході взяли участь представники Харківської міської ради, Державного агентства розвитку туризму України, платформи культури пам’яті «Минуле/Майбутнє/Мистецтво», громадської організації «Музей сучасного мистецтва». Також на заході виступили представники музеїв та закладів культури, наукових кіл, архітектори та реставратори, які займаються питаннями збереження культурної спадщини та розвитку туризму.

Державне агентство розвитку туризму продовжує працювати над стратегією відвідування місць пам’яті російсько-української війни. Для кожного регіону така стратегія має бути унікальною. Учасники круглого столу обговорювали, якими мають бути перші кроки у репрезентації пам’яті війни в публічному просторі Харкова та хто є стейкхолдерами цього процесу.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: