У Харкові розвиватимуть будівництво сонячних електростанцій

18:23  |  21.07.2023
У Харкові розвиватимуть будівництво сонячних електростанцій

Фото: city.kharkov.ua

Місто Харків готове надавати інвесторам земельні ділянки під будівництво сонячних електростанцій.

Про це повідомила директор КУ «Харківська інвестиційна агенції» Тетяна Столяренко під час виступу на панелі «Енергетичний поворот України до європейської інтеграції: ключові віхи» у межах Міжнародної конференції «Europe — Poland — Ukraine. Rebuild Together 2023».

Вона розповіла закордонним партнерам, що збитки енергетичної інфраструктури Харкова сягають понад 2 млрд євро. Попри те, що війна триває, міська влада вже зараз планує новий  напрямок енергетичного розвитку Харкова — будівництво сонячних електростанцій.

Зокрема, завдяки співпраці з німецькими партнерами першу сонячну електростанцію вже запустили в одній із міських лікарень.

«Ми розглядаємо цей проєкт як інвестиційний, бо місто планує бути гарантованим споживачем цієї електроенергії. Місто готове надавати земельні ділянки для будівництва сонячних електростанцій і всіляку підтримку», — підкреслила Тетяна Столяренко.

«Europe — Poland — Ukraine. Rebuild Together» — це програма, метою якої є формування та зміцнення відносин між європейськими, польськими та українськими бізнес-середовищами, а також підготовка умов співпраці для майбутньої відбудови держави та економіки України. Конференція проходила під патронатом прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: