У Харкові пройшов тренінг з протидії сексуальному насильству під час війни

16:25  |  13.10.2023
Тренінг з протидії сексуальному насильству

Фото: прес-служба Харківської міської ради

Представники Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту, патрульної поліції Харківської області та Міської школи волонтерів «AVA» пройшли тренінг «Сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом: надання комплексної допомоги постраждалим». Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Захід проводився в рамках проєкту «Вистоїмо разом» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Учасники набули навичок щодо належної ідентифікації різних форм сексуального насильства, пов’язаного з війною/конфліктом, та напрацювали механізм взаємодії щодо надання комплексної допомоги постраждалим (юридичної, соціальної, медичної та психологічної).

У Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту зазначили, що питання надання допомоги постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, є актуальним для харківської громади, враховуючи, що до міста були евакуйовані громадяни з деокупованих територій. Тому в листопаді заплановане проведення ще двох подібних тренінгів для правоохоронних органів, громадського сектору та місцевих органів влади.

«Закликаємо кожного, хто страждає від сексуального насильства, пов’язаного з війною/конфліктом, домашнього насильства, насильства за ознакою статі, а також тих, кому стало відомо про такі випадки, звертатися по допомогу до уповноважених установ», — зазначили в департаменті.

Це можна цілодобово зробити за тел.: 102, 15-47 (Державний кол-центр з питань запобігання домашньому насильству) та (093) 303-03-53 (Центр надання допомоги постраждалим від насильства у Харкові).

Тренінг проводився під патронатом Урядової уповноваженої з питань гендерної політики  Катерини Левченко  в партнерстві з МБФ «Український Жіночий Фонд», ГО «Ла-Страда Україна», ГО «Асоціація жінок-юристок України «ЮРфем».

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: