У Харкові проходить конкурс вокальної музики

15:39  |  05.12.2023

У Харкові 3 грудня розпочав свою роботу І Міжшкільний конкурс української вокальної музики «Червона калина». Про це повідомляє Департамент культури Харківської міської ради.

Засновниками конкурсу стали дві школи нашого міста: Дитяча музична школа №13 ім. М.Т. Коляди та Дитяча музична школа №10.

Основною метою конкурсу є виявлення та підтримка творчо обдарованої молоді, збагачення та розвиток традицій вітчизняного вокального мистецтва, створення умов для піднесення художнього рівня та удосконалення виконавської майстерності юних вокалістів, сприяння духовному та естетичному вихованню, виконання кращих зразків вокальних творів українських композиторів, а також та виховання патріотизму серед дітей та молоді.

Цього року конкурс вирішили присвятити ювілейним датам видатних українських композиторів: 135 річчю з дня народження Левка Ревуцького та 140 річчя з дня народження Якова Степового.

На платформі ZOOM відбулося урочисте відкриття конкурсу, на якому були присутні члени журі, викладачі, конкурсанти та їхні батьки.  Для участі у конкурсі було надіслано 58 заявок.

Конкурсні прослуховування триватимуть з 3 по 8 грудня, 11 грудня буде оприлюднено результати, а 13 грудня планується онлайн Гала-концерт лауреатів на платформі YouTube.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: