У Харкові продовжують роботу пункти вакцинації від COVID-19

15:37  |  16.09.2022
В Украине разрешили бустерную дозу вакцины против COVID-19 для людей старше 60 лет

Медичні заклади охорони здоров’я міста Харкова у достатній кількості забезпечені вакциною «Janssen» та в меншій кількості — вакциною «Pfizer». У Департаменті охорони здоров’я зазначили, що у воєнний час ризик розвитку та розповсюдження інфекційних захворювань зростає.

Найбільш уразливими є діти та дорослі, які не щеплені взагалі або вчасно не зробили ревакцинацію.

З огляду на це, харків’ян закликають не забувати про вакцинацію від COVID-19. Щоб зробити щеплення, необхідно звернутися до свого сімейного лікаря або до найближчої міської поліклініки. З переліком медзакладів, де працюють пункти вакцинації, можна ознайомитися за посиланням.

Також у департаменті нагадали, що, незалежно від того, якою вакциною щепилася людина, оптимальний термін ревакцинації становить від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації.

Отримати бустерну дозу харків’яни старше 18 років можуть у будь-якому пункті чи центрі вакцинації. Після цього вони отримають новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб. Згенерувати його можна  в застосунку «Дія».

Зазначимо, що станом на 16 вересня у Харківському районі зареєстровано 87 нових випадків захворювання на коронавірус, 72 з яких — у місті Харкові.

Загалом у Харківській області за період спостереження лабораторно підтверджено 309 470 випадків захворювання на COVID-19, 1103 особи перебувають під медичним наглядом, 301 268 пацієнтів одужали, 7099 — померли.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. Іванка 17:18 | 20.09.22

    Навколо вакцинації вже давно багато суперечок — робити чи не робити… У мене теж були сумніви, але лікар мене переконав, що все ж таки варто вакцинуватися. Зверталася у клініку Медіком з приводу лікування молочниці та й зайшла в нас мова з лікарем про коронавірус. До речі клініка знаходиться у Києві, а зверталася не після перенесеного ковіду, просто мала нещастя захворіти на молочницю. Так от, дізналася, що коронавірус дійсно небезпечний, бо після одужання у багатьох людей починаються проблеми із здоров’ям. Я була у гінеколога, то й дізналася саме про ускладнення у жінок: молочниця, порушення менструального циклу, міжменструальні кровотечі, передчасний клімакс, що призводить до безпліддя… Дуже добре, що у такий складний для України та для міста Харкова час працюють пункти вакцинації. Всім здоров’я та мирного неба, бережіть себе та своїх рідних.

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: