У Харкові продовжують модернізувати теплові пункти

15:09  |  31.01.2024
У Харкові продовжують модернізувати теплові пункти

Фото: city.kharkiv.ua

Бригади КП «Харківські теплові мережі» модернізують теплові пункти в усіх районах Харкова. Зокрема, роботи тривають в Індустріальному районі. Так, на одному з центральних теплових пунктів фахівці налаштовують частотні перетворювачі для насосів гарячого та холодного водопостачання.

Як зазначили на підприємстві, така модернізація надалі дозволить суттєво заощаджувати електроенергію.

Крім того, у підвалі однієї з п’ятиповерхівок працівники ХТМ міняють запірну арматуру, яка розподіляє теплоносій по будинку. Раніше фахівці повністю замінили там обладнання індивідуального теплового пункту з погодним регулюванням.

Загалом в Індустріальному районі облаштували вже 73 таких «розумних» ІТП, які дозволяють заощаджувати від 5 до 30% енергоносіїв.

За словами керівника Індустріальної філії КП «ХТМ» Олексія Брильова, взимку комунальники планово ремонтують, модернізують та міняють ті частини системи теплопостачання, які не вимагають тривалого відключення послуг та не завдають незручностей мешканцям.

Це дозволяє заощадити час у міжопалювальний сезон та спрямувати ресурси на масштабні роботи, наприклад, заміну магістральних мереж.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: