У Харкові продовжено виплати для внутрішньо переміщених осіб

11:51  |  21.03.2024
Внутрішнь переміщені особи

З 1 березня виплати для внутрішньо переміщених осіб, які отримують допомогу від держави, продовжено ще на 6 місяців, але з урахуванням низки особливостей. Про це повідомляє Департамент соціальної політики Харківської міської ради.

Зокрема, автоматично (без додаткового звернення) продовжено виплати для тих осіб, які втратили працездатність:

  • пенсіонери, особи з інвалідністю 1 та 2 груп,
  • тяжкохворі діти,
  • діти, які стали сиротами або позбавлені батьківського піклування,
  • батькам-вихователям і прийомним батькам.

15 березня виплату допомоги для таких ВПО було спрямовано автоматично. Якщо ви належите до вищенаведених категорій і вам не було призначено автоматично – зверніться, будь ласка, до органу соціального захисту за місцем перебування на обліку із заявою на призначення виплати.

Якщо ви належите до вищенаведених категорій і вам не було призначено автоматично – зверніться, будь ласка, до органу соціального захисту за місцем перебування на обліку із заявою на призначення виплати.(Контакти Управлінь соціального захисту населення адміністрацій районів м.Харкова)

Ще частина ВПО отримає виплати після подання нових заяв на виплату – це необхідно для того, аби призначення допомоги відбувалось з урахуванням складу сімʼї та доходів родини внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, допомога на проживання для ВПО на додаткові 6 місяців здійснюється, якщо середній дохід на одну особу в такій родині складає менше ніж 9 444 грн.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: