У Харкові прочистили понад 800 кілометрів мереж водовідведення

13:55  |  31.01.2023
У Харкові прочистили понад 800 кілометрів мереж водовідведення

Фото: city.kharkov.ua

Бригади КП «Харківводоканал» з початку 2023 року провели профілактичне чищення 849 км каналізаційних мереж та капітально відновили 437 колодязів з заміною люків та плит перекриття.

Як повідомив заступник директора з виробництва комплексу «Харківводовідведення» Ігор Вороненко, довжина міських каналізаційних мереж, які обслуговує підприємство, становить понад 1684 км, і їх профілактична обробка ведеться постійно.

«Це традиційна планова процедура для підтримки колекторів у належному технологічному стані. Попри воєнні дії, ми продовжуємо виконувати всі заходи для ефективної роботи системи стоків. Капітально замінили понад 1 км трубопроводів. Це менше, ніж планували, але не з нашої вини: ремонтники вимушено займалися усуненням нештатних ситуацій, що виникають після обстрілів. Перекладання технічно зношених колекторів велося навіть у районах, що найбільше обстрілюються, зокрема, завершили заміну ділянки трубопроводу у селищі Жуковського», — зазначив Ігор Вороненко.

За його словами, торік аварійні бригади усунули 15,8 тис. закупорок на мережах та 55 складних засмічень.

«На постійному контролі знаходяться всі звернення абонентів до диспетчерської служби. Заявки виконуємо оперативно у день звернення. До речі, хочу звернути увагу харків’ян, що щодня відпрацьовуємо близько 90 заявок на прочищення стокових мереж. У зимовий час прохідність трубопроводів погіршується, і засмічення трапляються частіше. Підприємство несе значні матеріальні витрати на ці заходи, а споживачам потрібно лише дбайливіше та відповідальніше використовувати мережі», — наголосив Ігор Вороненко.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: