У Харкові Приватбанк відмоляється обмінювати «зношені» долари (відео)

16:25  |  26.06.2023

У Харкові у відділенні «Приватбанку» біля станції метро Індустріальна сьогодні відмовилися приймати 100-долларову банкноту на підставі того, що вона зношена. Видимих пошкоджень на банкноті не було, але у банку сказали, що під ультрафіолетом начебто видно плями.

Відео інциденту з’явилося в мережі.

До цього банкноту не прийняли в чотирьох обмінниках біля метро Індустріальна. В одному сказали, що вона може бути фальшива, а в іншому запропонували за 100 долларів 2400 гривень, начебто це «інкассо».

Нагадаємо, 20 червня Національний банк України запровадив для врегулювання питання обміну зношених банкнот іноземної валюти. Зокрема, регулятор заборонив банкам та небанківським установам відмовляти клієнтам у обміні іноземної валюти, яка за дизайном і елементами захисту повністю відповідає зразкам та описам іноземних центральних банків, та справжність якої підтверджена з використанням відповідного обладнання.

На початку червня на проблему звертав увагу Голова Комітету ВР з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев. Він писав у своєму телеграмі наступне:

«Хотів би принагідно звернутися до валютних обмінників, в т.ч. банків.

Друзі, розумію, можливо у пошуку додаткової маржинальності, ви трошки забулися і забули, що в країні війна.

Саме тому напевно вирішили запровадити додаткову комісію за обмін «зношених» купюр, серед яких зношеними вважаються навіть помʼяті або з малесенькими цяточками у куточку.

Оця цяточка може вам надто дорого коштувати. Якщо точніше — ліцензію.
Нацбанк вже займається цією проблемою. А громадян прошу повідомляти мені у телеграм канал про факти безпідставної відмови від обміну валют та/або вимагання обмінниками додаткових комісій».

Тим не менш, не дивлячись на те, що у банкноти не було жодних видимих пошкоджень у Харкові продовжуть відмовляти клієнтам в обміні валюти.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: