У Харкові правоохоронці викрили підпільний цех з виробництва фальсифікованого алкоголю: вилучено продукції на понад 6 млн гривень

15:49  |  16.02.2024
У Харкові правоохоронці викрили підпільний цех з виробництва фальсифікованого алкоголю: вилучено продукції на понад 6 млн гривень

Фото: hk.npu.gov.ua

Зловмисник незаконно придбав 300 картонних упаковок зі спиртним та реалізував товар оптом за 60 тисяч гривень. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

В січні 57-річний харків’янин, не бувши зареєстрованим як суб’єкт підприємницької діяльності та не маючи відповідних дозволів та ліцензій щодо обігу підакцизних товарів, придбав 300 картонних упаковок зі спиртним об’ємом 3 літри кожна. На товарі були відсутні марки акцизного податку.

Потім чоловік перевіз безліцензійний алкоголь до бази оптової торгівлі та продав за 60 тисяч гривень.

За даним фактом слідчі СУ ГУНП в Харківській області відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від 5 тисяч до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Слідчі за процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: