У Харкові працівник РТЦК та СП за 1500 доларів та знижку в барі обіцяв не мобілізовувати працівників й відвідувачів закладу

21:31  |  30.07.2024
У Харкові працівник РТЦК та СП за 1500 доларів та знижку в барі обіцяв не мобілізовувати працівників й відвідувачів закладу

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону/Facebook

На початку червня 2024 року 42 річний посадовець одного з РТЦК та СП міста Харків вимагав для себе неправомірну вигоду від керівників відомого харківського бару-ресторану. За 1500 доларів США та персональну картку з постійною 20-відсотковою знижкою на усі послуги розважального закладу він обіцяв не перешкоджати роботі ресторану та не здійснювати мобілізаційних заходів стосовно його працівників та відвідувачів. Про це повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Східного регіону.

Також, посадовець обіцяв забезпечити персонал ресторану фіктивними документами, які б «гарантували» їм відстрочку від мобілізаційних заходів на декілька тижнів.

Правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому» під час отримання частини неправомірної вигоди у вигляді знижкової карти в обмін на фіктивні документи РТЦК та СП. Слідство триває.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід — тримання під вартою.

За процесуального керівництва Харківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру посадовцю РТЦК та СП м. Харків за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: