У Харкові повідомили про підозру чоловіку, який п’яним влаштував дріфт в центрі міста

18:08  |  10.11.2023
У Харкові повідомили про підозру чоловіку, який п'яним влаштував дріфт в центрі міста

Фото: hk.npu.gov.ua

У жовтні на площі Свободи проходив автопробіг вшанування пам’яті загиблих внаслідок повномасштабного вторгнення російської федерації на Україну. Порушник в цей час дрифтував на свої автівці. Патрульні поліцейські склали два адмінпротоколи. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

22 жовтня близько 21:30 до чергової частини Харківського районного управління поліції № 3 надійшло повідомлення про те, що на площі в центрі міста дрифтує автівка.

За адресою прибули патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група райуправління. Водій автомобіля «ВАЗ» мав явні ознаки сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння чоловік пройшов за допомогою приладу Drager, результат якого склав 2,05 проміле, що перевищило допустиму норму в понад 10 разів.

При перевірці документів інспектори встановили, що водій судом був позбавлений права керування транспортними засобами. Також впродовж року він двічі притягувався до відповідальності за аналогічні правопорушення.

Щодо водія патрульні склали адміністративні протоколи за ч. 3 ст. 130 (керування транспортним засобом в стані сп’яніння особою, яка двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані сп’яніння) та за ч. 5 ст. 126 (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування) КУпАП.

Інспектори відсторонили чоловіка від керування, помістивши авто на спеціальний майданчик.

Дізнавачі за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

10 листопада дізнавачі під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у вчиненні вищевказаного злочину. Обвинувальний акт направлено до суду.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: