У Харкові поліцейські протягом доби встановили чоловіка, який пошкодив половецьких баб в центрі міста (відео)

15:16  |  03.11.2023
У Харкові поліцейські протягом доби встановили чоловіка, який пошкодив половецьких баб в центрі міста

Фото: hk.npu.gov.ua

Зловмисником виявився 45-річний безробітній харківʼянин. Чоловіка доставили до районного управління для проведення слідчих дій. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

2 листопада о 8:00 до поліції надійшло повідомлення про пошкодження памʼятників на площі Конституції.

На місце виїжджала слідчо-оперативна група райуправління. Поліцейські провели огляд місця події. Поблизу пошкоджених історичних памʼяток правоохоронці виявили металеву частину сокири. Речові докази вилучені.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Працівники Харківського РУП № 3 провели всі необхідні першочергові слідчі дії для встановлення особи, причетної до злочину.

3 листопада в ході оперативно-розшукових заходів поліцейські райуправління спільно зі співробітниками управління карного розшуку ГУНП в Харківській області встановили особу правопорушника та його місцеперебування. Зловмисником виявився 45-річний безробітній харківʼянин.

Під час спілкування зі слідчим чоловік вину визнав повністю. Пояснив, що знаходився в стані алкогольного сп’яніння, вирішив сокирою відкрити коробки, під якими знаходились пам’ятки культури. Хотів, щоб «вони подихали, подивились світ».

У зв’язку з тим, що в ході досудового розслідування встановлені нові обставини, слідчі перекваліфікували злочин на ч. 2 ст. 298 (незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі. Слідчі дії тривають, встановлюються всі обставини злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: