У Харкові покращують роботу насосних станцій

15:41  |  16.08.2022
У Харкові покращують роботу насосних станцій

Фото: city.kharkov.ua

КП «Харківводоканал» завершив ремонтні та ревізійні заходи на 65% насосних станцій.

Як повідомив заступник директора з виробництва комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Микола Завада, під час підготовки насосних станцій технічно зношені ділянки трубопроводів та запірну арматуру міняють, а також оновлюють електрообладнання та пристрої, що перекачують воду.

«У процесі експлуатації запірна арматура зношується, тому в ході проведення планових ремонтів міняємо все обладнання, яке стало непридатним, на нове. Ми посилюємо надійність роботи станцій, щоб вода безперебійно надходила до будинків харків’ян», — зазначив Микола Завада.

За його словами, у рамках підготовки до нового опалювального сезону робітники вже переклали понад 4,7 км водоводів. Щодня бригади змушені витрачати час і кошти на усунення різних позаштатних ситуацій на зовнішніх мережах, у тому числі після обстрілів.

Микола Завада повідомив, що з початку року на мережах встановили 140 нових пожежних гідрантів та відреставрували 475. Це допомагає швидше ліквідовувати пожежі у будинках. Також у КП приводять до ладу оглядові колодязі, капітально ремонтують вуличні колонки. Лише у липні відновили роботу 78 вуличних колонок у всіх районах міста.

Заступник директора з виробництва комплексу «Харківводопостачання» наголосив, що цього року всі планово-підготовчі ремонти на насосних станціях проводяться без відключення споживачів, щоби не створювати додаткових незручностей харків’янам.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: