У Харкові підключають внутрішньобудинкові комунікації

17:07  |  22.06.2022
У Харкові підключають внутрішньобудинкові комунікації

Фото: city.kharkov.ua

Бригади управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем Комплексу «Харківводовідведення» КП «Харківводоканал» продовжують відновлювальні роботи на внутрішньобудинкових мережах водопостачання та водовідведення.

Як повідомив начальник управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем КП «Харківводоканал» Валерій Харлан, робітники продовжують працювати в умовах воєнного часу, щоб відновити подачу води та відведення стоків у всіх квартирах городян.

На сьогодні без підключених внутрішньобудинкових систем залишаються лише 111 під’їздів у 49 будинках.

«Частина стояків стала непридатною після морозів, частина — зруйнована прямими влученнями або вибуховою хвилею. У кожному окремому випадку потрібен свій підхід. Особливу увагу приділяємо Салтівському, Київському та Індустріальному районам, які найбільше постраждали від обстрілу. Об’ємні ремонтні роботи, такі як підключення багатоквартирного будинку або кількох стояків, плануємо заздалегідь та залучаємо бригади управління із сусідніх районних ділянок», — повідомив Валерій Харлан.

Також, за його словами, також на підприємстві відновлюють подачу послуг у квартири, господарі яких повернулися до Харкова. Так, наприклад, у будинку на вул. Власенка, 22 у Новобаварському районі замінили 160 м мереж подачі холодної води та виконали реставрацію для підключення однієї квартири.

У Київському районі з початку місяця відновили 35 м внутрішньобудинкових систем, у Шевченківському – 43 м, у Холодногірському – 37 м, у Немишлянському – 58 м. У будинку на вул. Танкопія, 10 у Слобідському районі відновили 25 м каналізаційних систем, а на пр. Тракторобудівників, 107-б замінили 12 одиниць запірної арматури.

Начальник управління зазначив, що роботи плануються з урахуванням подальшого відновлення усієї міської структури водопостачання та водовідведення. Також паралельно проводяться заходи щодо підготовки об’єктів КП до роботи в осінньо-зимовий період.

«Воду подаємо разом із аварійниками комплексу «Харківводопостачання». Вони підключають зовнішні мережі, потім ми перевіряємо та ремонтуємо внутрішньобудинкові. А щодо систем водовідведення взаємодіємо з експлуатаційними бригадами з обслуговування зовнішніх каналізаційних мереж», — повідомив Валерій Харлан.

Він підкреслив, що завдяки постійному контролю та злагодженій роботі районних бригад кількість квартир, де все ще немає води, з кожним днем ​​стає все менше.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: